Elif Avcı'dan İlk Albüm "Şark"

Giriş Tarihi: 24.11.2021 16:26 Güncelleme Tarihi: 24.11.2021 16:26

Türk Halk Müziği ses sanatçısı Elif Avcı'nın ilk albümü olan 'ŞARK' tüm dijital platformlarda yerini alarak müzikseverle buluştu.

Albümde Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Ortadoğu'dan; Yallah şoför, Beymail, Felek Sen Ne Feleksen, Evlerinin Önü Yonca, Kar mı Yağmış Şu Harput'un Başına ve Urfalıyam Gül Nedim isimli türküler yer alıyor.

Bilhassa Ortadoğu'da asimilasyona maruz bırakılan ve varlığını güçlükle koruyup sürdürmeye çalışan Türk kültürünün gelecek nesillere aktarılması gayretiyle çalışıldığı bu tematik projede ilk video klip ise bir Kerkük türküsü olan 'Yallah Şoför' e çekildi.

Beklentilerin ötesinde farklı motifleri barındıran bir 'Yol' hikayesiyle, Doğu'nun aslında sahip olduğu tüm kültürel renkleriyle güzel olduğu mesajını veren video klip, YouTube'da yayınlandı ve oldukça ilgi gördü.

Kerkük'ün ve tüm Türkmeneli coğrafyasının Şanlıurfa'dan, Elazığ'dan, Diyarbakır'dan hem müzikal hem de kültürel ve milli değerlerin temsili açısından hiçbir farkının olmadığını ifade eden Elif Avcı; Bu toprakların yetiştirmiş olduğu bir sanatçı olarak, dünyanın dört bir yanında yaşamaya çalışan bu kadim kültürün türkülerini tavrına sadık kalıp icra ederek Türk halkının sevgi ve takdirini kazanmayı temenni ediyor.

CANLI YAYINA MESAJ GÖNDER