Aşık Veysel Vefatının 50. Yılında Özel Bi̇r Long Play

Giriş Tarihi: 18.12.2023 14:55 Güncelleme Tarihi: 18.12.2023 14:55

Anadolu'nun yetiştirdiği en büyük halk ozanlarından Aşık Veysel vefatının 50. yılında özel bi̇r long play seçki̇si̇yle anılıyor.

UNESCO'nun aramızdan ayrılışının 50'nci yılı nedeniyle anma programına aldığı Anadolu'nun yetiştirdiği en büyük halk ozanlarından Aşık Veysel, Türkiye'nin ilan ettiği "Aşık Veysel Yılı" nedeniyle çeşitli etkinliklerle anılıyor.

Aşıklık geleneğindeki yeri, felsefesi ile Anadolu coğrafyasında ve dünya üzerinde en çok tanınan halk ozanlarından biri olan Aşık Veysel, gerek yaşamı gerekse yazdığı şiirler ve besteleriyle dünya çapında akademik tez ve makalelere konu olmuştur.

Toprak, insan, tabiat, vatan sevgisi, gurbet, kardeşlik gibi konuları şiirlerinde sıkça işleyen büyük ozan kendinden sonra onlarca eser bırakmıştır. Uzun İnce Bir Yoldayım, Atatürk'e Ağıt, Kara Toprak, Ben Gidersem Sazım Sen Kal gibi halk müziği repertuvarının vazgeçilmezleri arasındaki eserleri yıllardır birbirinden farklı sanatçılar tarafından icra edilmektedir.

Kalan Müzik büyük ozanın anısına 10 eserin yer aldığı "Aşık Veysel/Arşiv Serisi" başlığıyla özel bir long play (LP) hazırladı. Kalan Müzik etiketiyle 2001 yılında Melih Duygulu tarafından yayıma hazırlanan "Aşık Veysel/Arşiv Serisi" cd çalışmasında yer alan eserler özel bir seçki ile long play çalışmasına dönüştürüldü. 10 eserin yer aldığı "Aşık Veysel/Arşiv Serisi" özel long play seçkisinde hem usta malı eserler hem de Aşık Veysel'in kendi eserleri yer alıyor. Daha önce Aşık Veysel'in nadir yayınlanmış fotoğraflarının yer aldığı seçkide tüm eserlerin sözlerine ve büyük ozanın biyografisine de yer verildi.

CANLI YAYINA MESAJ GÖNDER